Tänään tuli mieleen, kun aurinko paistoi täysillä, että taas alkavat ne tuskan viikot. En tiedä mistä se johtuu, lääkkeistä, taudista, väsymyksestä, mutta en vain kertakaikkiaan kestä kuumuuttua ja aurinkoa. Jokainen kesä päiväkodissa, jossa on pakko seisoa väh. kaksi tuntia joka päivä paahtavassa auringon paisteessa on yhtä kidutusta. Jos joudun olemaan auringossa pidempään kuin kymmenen minuuttia alkaa heti hirveä päänsärky, alan nähdä kaiken kahtena ja naama on kuin tomaatti. Ja hirveintä asiassa on se, että en hikoile mistään muualta kuin naamastani. Naama punoittaa ja hiki valuu kasvoissa.  Mikään ei ole sen epäviehättävämpää. Siinä sitä sitten pokkuroidaan vanhemmille ja yritetään jutustella  mukavia, samalla kuin toinen miettii että mikä ihme tuollakin akalla on kun noin punoittaa. Voiskohan sitä saada jonkinlaista kesäsairaslomaa? Tuskin, kun ei sitä normi sairaslomaakaan saa. No ehkä tänä kesänä onnistun saamaan loman juuri sen kuumimman sesongin aikana jotta voin sitten makoilla vain kotona verhojen takana, kaukana auringosta. Olen todellakin talvi-ihminen. Mitä enemmän lunta sen parempi, ja mitä kylmempi ilma, sen parempi :)

Viime yönä oli taas mielenkiintoinen yö. Heräsin noin 6 kertaa vessaan. Ja juuri aamusta, kun olisi saanut vielä nukkua sen tunnin verran, piti käydä peräkanaa vielä 3krt. Jostain syystä aivoni eivät anna minun nukkua ennenkuin olen täysin varma ettei vessaan tarvitse herätä seuraavaan tuntiin (jos olen onnekas). Eli yöllä ei tullut paljoa nukuttua ja väsymys oli jotain aivan uskomatonta. Mutta jostain kumman syystä sain itseni taas ylös sängystä. Mietin hetken aikaa pitäisikö soittaa töihin etten tänään tulekaan kun olen ripuloinut koko yön, mutta päätin etten jaksa. On todella stressaavaa soitella joka paikka läpi että saisi sitä saikkua, joten annoin asian olla ja nuokuin puolikuolleena lopun päivää töissä. Alkaa jo muisti pahasti pettämään, mikä vaikeuttaa aikalailla tuota työntekoa. Joku informoi jostain tärkeästä mikä pitäisi muistaa kertoa eteenpäin, en ikinä muista. Missäköhän vaiheessa alkaa työnantaja valittaa, odotan innolla.

Uskokaa tai älkää mutta istun juuri vessassa kirjoittamassa tätäkin pätkää. Ei siinä minulle mitään ihmeellistä ole, sillä istun vessassa melkein puolet päivästäni. Olen sitä mieltä että yhteiskunnan pitäisi maksaa suolistosairaille viihdekeskus vessoihin. Täällä sitä viettää kuitenkin ison osan elämästään, istumassa ja tuijottamassa kattoon. Noh, myönnettäköön, ehkä yhteiskunnalla on parempia ja pätevämpiäkin rahoituskohteita :D

En muuten enää edes muista elämää ennen sairauttani. En muista millaista on käydä normaalisti vessassa muutaman kerran päivässä. En muista millaista on, kun ei tarvitse etsiä lähimpiä vessoja netin kautta ennenkuin voi lähteä edes ostoskeskukseen (ellei satu tietämään jo etukäteen missä vessa ovat). En muista sitäkään millaista on kun ei ole kipuja, kun joku kohta mahassa ei ole koko ajan tykyttämässä tai kramppaamassa. Olisinko aivan toisenlainen ihminen ilman leikkauksia ja sairaalakokemuksiani? Olisinko parempi vai huonompi ihminen. Ehkä olisin iloisempi, positiivisempi, enkä aina väsynyt ja kärttyinen. Kenties olisin hoikempi, eikä minulla ainakaan olisi arpia joka puolella. En voi koskaan tietää olisinko parempi tai onnellisempi ihminen, eikä asiaa kannattaisi edes miettiä takaisin kun ei voi päästä. Mietin myös olenko ystävieni mielestä muuttunut, siis niiden jotka tunsivat minut ennen sairautta. Onko sairauteni kasvattanut minua tavalla jonka he ovat huomanneet. No turhaa mietintää tämäkin, mutta kaikkea sitä mieleen tulee kun väsyneenä tarttuu näppäimistöönsä :)

Miksiköhän muuten ostoskeskuksissa ei ole ilmaisen vessan pakkoa? Ihmettelen suuresti että jotkut uudet (omien mainostensa mukaan modernit) kauppakeskukset eivät edes tarjoa ilmaisia vessoja. Kuten Espoon Entresse kauppakeskus. Kävisin siellä kyllä aina silloin tällöin, mutta en voi koska minulla ei ole varaa eikä halua maksaa naurettavia summia siitä että pääsen vessaan. Ja vessassa minun on ihan pakko käydä ainakin muutaman kerran, etenkin jos käyn vielä syömässäkin jossain. Espoo on muutenkin ajatellut asiat todella hienosti, sillä kirjastossa ei ole myöskään omaa vessaa vaan kirjastonkäyttäjien pitää kavuta 3. kerroksesta pohjakerrokseen käyttääkseen vessaa joka siis maksaa. Noh, normi ihmiselle tuskin asia tulee edes mieleen, mutta minulle se aiheuttaa isoja ongelmia. Käyn siis jossain muualla kirjastossa ja ostoksilla. Forumissa on tätä nykyä maksuton vessa, mikä onkin todella hieno asia suolisairaita ajatellen. Kampissa oli ennen, mutta se muutettiin maksulliseksi, miksi? Ei hajuakaan. Oletteko muuten huomanneet että usein maksulliset vessat (helsingin rautatieaseman vessa oikein hyvä esimerkki) ovat paljon surkeampia kuin ilmaiset vessat. Stockmannin, Sokoksen ja Forumin vessat ovat usein siistejä ja niissä on jopa vessa paperia. Kun taas rautatieaseman vessa on taas jotain aivan kaameaa. Hieno turistikohde ainakin, yleinen maksullinen vessa jonne ei uskalla edes mennä :D Ja pakko mainita vielä että Sellossa on oikein oivat vessat, mutta hieman ihmetyttää että miksi osa vessoista on maksullisia ja osa ei?

Joten siskot ja veljet, maksullisten vessojen omaavat kauppakeskukset boikottiin ;)