Kesä ja kuumuus, nyt se sitten tuli. Ei kestä. Töissä käyminenkin vaikeutuu huomattavasti kun koko ajan yököttää ja pyörryttää. Mutta onneksi sitä onkin sitten kesäloma jolloin voi vain maata kotona, tai tehdä pienen kävelylenkin kun siltä tuntuu. Aikeissa olisi lähteä suomenlinnaan pienelle piknikille avokin ja meidän pikku prinsessan (koira) kanssa. Suomenlinnassa kun on niitä vessoja vähän siellä sun täällä, niin on  helppo sijoittaa itsensä sopivasti sellaisen lähelle. Seurasaarikin olisi kiva paikka, mutta täältä on sinne sellainen 30min kävelymatka, enkä ole ihan varma pystynkö kävellä niin pitkään ilman vessaa. Ellei sitten lähdetä matkaan ihan aamusta ennen kuin olen kerennyt syödä mitään. Ulkomaat on haaveena, ihan vaikka joku perus etelänmatka, mutta eipä taida olla rahaa/uskallusta tänä kesänä lähteä. Nyt vain pitäisi miettiä että mitä sitä tekisi lomalla, jotain muuta kuin makoilisi. Löytyykö mitään sellaista tekemistä joka ei maksaisi maltaita, jota tehdessä voi käydä välillä vessassa ja joka olisi suhteellisen rauhallista. Mökkeily olisi aika hienoa, jos olisi se auto. Siinäkin on niin kiinni muissa ihmisissä joilla on auto, että pääseekö vai ei. Mutta toki mökkeily onkin paljon mukavampaa hieman isomman porukan kanssa. Avokin kanssa sitä tulisi vain nopeasti hulluksi.

Sitten uuteen asiaan. Luin jostain, mistä lie netistä luinkaan, että rypsiöljy sisältää ihmiselle tarvittavan omega 3 rasvahapon ja muitakin aineita joita olisi hyvä syödä. No ajattelin, että mahtavaa nythän ei tarvitse mitään kapseleita naatiskella, kun käyttää päivässä sen pari lusikallista öljyä ruoanvalmistuksessa. Selailin sitten näitä suolistosairaiden saitteja joissa kerrottiin, että kyllä rypsiöljy sisältää omega 3:sta mutta myös omega 6:sta jota suolistosairaan ei pitäisi käyttää sillä se edesauttaa tulehduksien jylläämistä tai jotain sinnepäin. Olen tässä nyt käyttänyt rypsiöljyä pari viikkoa ja ihmetellyt että mistä johtuu sellainen jatkuva pieni vatsakipu. Olisikohan syynä tuo rypsiöljy. Nyt olen palannut takaisin voimariiniin. Ja tiedän, että oliiviöljy olisi myös terveellistä ja sisältää tarvittavat rasvahapon, mutta kun se on niin pirun kamalan makuista! Joten käytän edelleen voimariinia, ja olen sitä mieltä että se on paljon terveellisempää kuin nuo rasvattomat, maidottomat, mauttomat, hajuttomat aineet joita kasvisrasvoiksi kutsutaan. Jotkut lääkärit jopa suosittelevat mielummin voin käyttöä kuin kasvisrasvojen. Mutta näillä eväillä mennään eteenpäin. Toivottavasti ne mahakivut loppuvat. Tähän selvennys, että maha on siis kipeä koko ajan, mutta se kivun laatu, paikka ja aste voivat vaihdella. Tällä hetkellä se on hieman suurempaa kuin yleensä. Toivon siis että mahani palautuu takaisin kipuasteelle jolla se yleensä on.

Tästä alkaa se kesäloman odottelu, ja kesästressi töissä. Ilmat saisi vähän viiletä :) Mutta nyt on porkkanakakku uunissa ja elämä maistuu ainakin hetken makialta.