Kävin risteilyllä parin hyvän ystävän kanssa viikonloppuna.Olen yleensä käynyt Viking Linella mutta nyt päätimme kokeilla Silja Linen Baltic Princess laivan. Reissu oli oikein mukava, mutta tuli todettua että alamme olla liian vanhoja örvellysristeilyihin ja liian nuoria vanhusten humppa risteilyihin. Valitettavasti nuo kaksi ovat aika lailla ainoita vaihtoehtoja jos kyseessä on ns. bileristelily joka kestää sen 22 tuntia. Seuraavaksi listalla voisi olla shoppailu retki Tallinnaan taikka ruotsiin. Tosin Tukholma on jo nähty niin moneen kertaan että taitaa Tallinna voittaa. Puolaan olisi myös mielenkiintoista mennä jossain vaiheessa tarkistamaan tarjonta. Siellä on kuulemma halvempaa kuin Tallinnassa, mutta vähemmän shoppailuturisteja suomesta, mikä on aina positiivista.

Kävimme laivalla pari kertaa ravintolassa syömässä ja ostoksilla. Ilta jatkui sitten yökerhoon jossa katsoimme illan shown (joka kesti ehkä 20min ja oli aika surkea) ja otimme muutaman drinksun. Aikomuksena oli ottaa niitä drinksuja ja sitten mennä tanssimaan, mutta musiikki oli sen verran surkeaa ettei tanssijalkaa alkanut vipattaa vaikka kuppeja kumosin kyllä muutaman. Yökerhosta matka jatkui iskelmä/karaoke paikkaan. Emme edes jääneet istumaan, sen verran ankealta paikka vaikutti. Muutama vanha setä ja nuoria teinejä hoilaamassa (raiskaamassa) jotain tunnettua kappaletta. Se siitä, sitten diskoon. No diskossa oli nuoria ihmisiä (17-30v) tanssimassa pienellä tanssilattialla (pikemminkin tanssineliöllä) ja ryyppäämässä. Musiikki soi liian kovalla ja muistutti lähinnä teknoa johon oli heitetty sekaan hieman lisää bassoa ja jytää. Minne lie ovat jääneet ajat jolloin tanssipaikoissa soi oikeasti musiikkia jota voi tanssia, ken tietää. No tästä pettyneenä päätimme mennä takaisin yökerhon puolelle, kumosimme vielä parit ja sitten päätimme lähteä valumaan hyttiin ja nukkumaan. Onneksi mukana oli kaksi aivan mainiota ihmistä, niin ei harmittanut yhtään. Hytissä sitten jatkoimme vielä tunnin verran keskustelemalla tärkeistä asioista kunnes uni voitti ja seilasimme nukkumatin paatilla. Yleisenä huomiona voin kertoa että palvelu tuolla paatilla oli todella huonoa, jopa suorastaan törkeää. Kukaan ei tainnut sanoa "kiitos" tai "ole hyvä" kertaakaan. Kysymykseen vastattiin yhdellä sanalla ja hymy oli jäänyt ilmeisesti kaikilta maihin. Päätin etten lähde enää Silja Linella mihinkään vaan pysyttelen Viking Linen asiakkaana. Siella saattaa baarimikko jopa jutellakin muutaman sanan drinkkiä ojentaessaan ja ravintolassa tarjoilijatkin hymyilevät.

Kotiin tultuani meninkin sitten suoraan nukkumaan. Nukuin muutaman tunnin ja raahauduin hetkeksi television eteen kunnes olikin aika jo yöunille. Heräsin vasta päivällä seuraavana päivänä ja nyt kauhulla odotan töihin menoa maanantaina. Oli ihana reissu, mutta pakko sanoa että tämä väsymys ottaa aika koville. Aina kun teen jotain vähänkin ylimääräistä, se vaikuttaa koko viikkoon ja olen kuin zombie joka raahustaa töissä puolinukuksissa. Mutta yritän jaksaa sen voimin, että kesäloma on tulossa. Enää nelisen viikkoa sitten saa taas nukkua pitkään. Pitäisi kai keksiä jotain ajankulua tosin lomankin ajaksi, ettei kerkeä täysin passivoitua :)