Katsoin tässä juuri ohjelmaa alkoholismista jossa hoettiin että alkoholismi on sairaus, ja siihen pitää saada hoitoa. Meillähän on vaikka mitä paikkoja, hoitoja yms alkoholisteille koska se on vakavasti otettava sairaus. Alkoholistia ei saa syyllistää koska se on sairaus. Minusta on aika omituista että ylipainoisia ihmisiä pidetään vain epäonnistujina, ja ihmisinä joilla ei ole itsehillintää. Eikä huumeiden käyttäjiäkään sanota sairaiksi, he ovat koukussa huumeisiin, ylipainoinen ruokaan, alkoholisti alkoholiin. Silti näistä vain alkoholismi katsotaan sairaudeksi joka ei ole ihmisen oma vika, eikä alkoholistia saa syyllistää. Huumeidenkäyttäjiä saa syyllistää hehän ovat vain huonoja pahoja ihmisiä. Samoin ylipainoiset. Jossain mietittiin jo ylipainoisille erillistä veroa, koska he vievät niin suuren osan terveydenhuollon rahoista, ettei kohta riitä sitten niille alkoholisteille rahaa.

Itse ylipainoisena ihmisenä näen että ylipaino on enemmän varteenotettava ongelma kuin alkoholismi. Alkoholisti voi viettää elämänsä jättämällä alkoholin kokonaan pois. Ylipainoisen on aina pakko syödä. Sama kuin alkoholistille sanottaisiin, että saat ottaa alkoholia, mutta vain kaksi tai kolme kertaa päivässä, yhden lasillisen. Jokainen normaali ihminen tajuaa ettei tämä onnistu alkoholistilta. Miksi on niin vaikeaa tajua ettei se onnistu myöskään ylipainoiselta ihmiseltä. Lääkärit ovat tässäkin asiassa maailman huvittavimpia. Heidän pitäisi olla ammattilaisia, ja tajuta laihduttamisen vaikeudet. Silti lääkärit vain hokevat että "sinun pitäisi laihduttaa". Arvatkaapas mitä, jos se olisi noin helppoa, ei maailmassa olisi ylipainoisia ihmisiä. Jos alkoholisti pystyisi lopettamaan juomisen noin vain, ei maailmassa olisi alkoholisteja, eikä myöskään huumeiden käyttäjiä. Kuinkakohan usein lääkäri sanoo huumeidenkäyttäjälle tai alkoholistille samoin kuin lihavalle? "Nyt pitää vain lopettaa se alkoholin käyttö". Jokainen tajuaa ettei ihminen pysty siihen ilman apua. Etenkään jos pitäisi kuitenkin joka päivä se pari paukkua ottaa elääkseen. Miksi ihmeessä, jos se ylipaino on nyt niin hirveä ällöttävä asia, ei ole mitään keinoa auttaa ylipainoisia? Ei ole parantoloita, hoitolaitoksia ei mitään. Ainoastaan lääkärin sanat "kyllä sinun pitää nyt laihduttaa".

Yleisesti ajatellaan että lihavat on tyhmiä. Eikö ne tajua että miten pitäisi syödä? Pistetään ne ravintoterapeutille, se kertoo niille että pitää syödä vihanneksia eikä vain suklaata. Niin minähän en tosiaan tiedä ruokaympyrästä mitään, en hedelmistä ja vihanneksista, tai erinäisistä dieeteistä koska olen lihava. Mutta lihavan ihmisen ongelma täällä suomessa ei ole tiedon puute. Väittäisin että lihava ihminen on poikkeuksellisen tietoinen siitä mitä pitäisi syödä, mitä dieettiä pitäisi käyttää ja miten pitäisi tehdä. Ongelma on siinä että kun ruoan himo iskee, niin se on yksi paskanhailee mitä sitä tietää. Kyllähän alkoholistikin varmasti tietää nykyaikana, että alkoholi ei ole terveellistä, eikä sitä pitäisi juoda liikaa. Mutta kun himo iskee, se iskee eikä sille voi mitään.

Jotkut ylipainoiset onnistuvat laihtumaan/laihduttamaan monta kymmentä kiloakin, mutta suurin osa lihoo jossain elämänvaiheessa takaisin. Valitettava tosia asia on että jos olet lihava, pysyt lihavana. Ellet onnistu kääntämään koko elämää mullin mallin ja saat jollakin ihmeen keinolla itsesi pysymään kaidalla tiellä. Tiedän että se on mahdollista, mutta todella harvinaista. Monella lihavalla se itse laihduttaminenkaan ei ole se ongelma. On suhteellisen helppoa olla syömättä mitään kaksikin viikkoa (eli pelkällä mehulla tms.) mutta se painon poissa pitäminen onkin haasteellista. Kun dieetin jälkeen pitäisi taas alkaa syödä. Vaikka laihat ihmiset sitä eivät tunnu tietävän, niin lihavankin pitää kuitenkin syödä pysyäkseen hengissä.

Eli yhteenveto yhteiskunnastamme; alkoholismi on sairaus (mielestäni enemmänkin riippuvuus), huumeidenkäyttö on riippuvaisuutta, ylipainoinen on vain laiska itsestään välittämätön hylkiö. jota pitäisi verottaa kovemmin kun on itsensä siihen tilaan päästänyt, että näyttää muiden mielestä epämiellyttävältä.  Epäterveellistähän se on, mutta ei niin epäterveellistä kuin mitä media yrittää meille uskotella. On tehty tutkimuksia  niinkin päin että nainen jolla on iso takamus ja suuret reidet, elää pidempään ja saa vähemmän todennäköisesti sydän- ja verisuonitauteja. Myöskin iltalehdessäkin julkaistun tutkimuksen mukaan koon 42-44 naiset ovat onnellisimpia. Ja niinhän se on että pyöreä ihminen, joka nauttii ruoasta, juomasta ja elämästä on varmasti onnellisempi kuin ituja kuluttava ituhippi joka ei uskalla edes mehua juoda. Erikseen on sitten ne ihmiset jotka ovat niin ylipainoisia etteivät pääse edes kävelemään, joilla elämänlaatu huononee sen vuoksi ettei pysty tekemään normaaleja asioita painonsa vuoksi. Mutta 46 kokoisena naisena voin kertoa että pystyn tekemään ihan samoja asioita kuin koon 38 nainen. Ainoa mikä minua pidättelee on suolistotautini, joka sekään ei millään tasolla johdu ylipainostani.