Olen tässä lähiaikoina yrittänyt löytää jotain inhimillistä ratkaisua suolisto-ongelmaani. USA:ssa onkin kehitetty Kockin rakosta versio joka toimii paremmin ja on pelastanut monen ihmisen ihmisarvoisen elämän. Suomeen tätä versiota ei ole tuotu, tai muuallekaan eurooppaan, täällä kun tehdään vain vanhaa mallia, ja avanteita. Ihmettelen suuresti miten suomessa, jonka pitäisi mukamas olla edistyksellinen paikka terveydenhuoltoa ajatellen, ei ole otetty käyttöön tuota Kockin rakon paranneltua versiota jota Barnett Continent Intestinal Reservoiriksi kutsutaan eli lyhyesti BCIR. En ole nyt ihan sata varma mikä ero Kockin rakossa ja tuossa BCIR:ssä on, mutta tässä uudemmassa versiossa on voitettu monet Kockin rakon ongelmat.

Asiaa tuntemattomille, avanne on siis suoli joka vedetään vatsanpeitteiden päälle josta uloste tulee ulos suoraan pussiin joka on erityisesti valmistettu suolenpäälle. Eli laite on näkyvä ja suhteellisen hankala hoitaa (tähän väliin voin sanoa että on ihmisiä jotka viettävät melkeinpä normaalia elämää myös avanteen kanssa, joten se ei ole mikään kuolemantuomio). Itselläni sellainen oli vuoden verran teininä, ja takaisin sitä en halua. Kockin rakko on kuin avanne, mutta se on laitettu vatsanpeitteiden sisälle, eli ei ole mitään päällepäin näkyvää, muuta kuin pieni avonainen viilto vatsan päällä jonka voi peittää vedenpitävällä laastarilla. Tuon reiän kautta uloste tyhjentyy katetrilla. Kockin rakossa on ollut paljon ongelmia tulehduksien yms. kanssa minkä vuoksi sitä ei enää euroopassa käytetä muuta kuin erikoistapauksissa. BCIR on Kockin pussin paranneltu versio, jossa tutkimuksien mukaan 92% käyttäjistä ovat olleet tyytyväisiä pussiinsa ja ongelmat, joita Kockin pussissa on, ovat pienentyneet huomattavasti.

Olen ollut yhteydessä Amerikassa sijaitsevaan sairaalaan jossa tämä BCIR on keksitty. Koska en ole USA:n kansalainen eikä minulla ole luonnollisesti sairasvakuutusta, kustannukset leikkauksesta tulisivat olemaan 130 000 dollaria. Joten se siitä ajatuksesta sitten. Olen ollut yhteydessä myös muihin sairaaloihin euroopassa, ja kaikki ovat vastanneet kyselyihini eioota. Eli ainoa vaihtoehto jota ovat tarjonneet on avanne. Kockin rakkoa eivät suosittele missään maassa. Nyt sain kuitenkin mailia Ruotsista, Karolinska Universitetssjukhusetista. He ovat kuulemma juuri kehittäneet jonkinlaisen avanteen läpällä/lukolla tms. Eli ymmärrän asian niin että avanne olisi suljettavissa ja avattavissa sen mukaan mitä itse haluaa. Tutkimus on kuulemma ihan uusi ja se esitellään ruotsin kirurgisilla viikoilla vk. 38 ja sen jälkeen tuloksista voi lukea tiivistelmän sairaalan sivuilta. Olisiko tässä minun pelastukseni? Tosin suomeen tuokin tulee varmasti vasta vuosien odottelun jälkeen. Tai ei ollenkaan, niinkuin ei tuo BCIR:kään. Mutta ehkä minun olisi helpompi (= halvempi) päästä ruotsiin hoitoon kuin rapakon taakse ameriikkoihin :D