Tänään kävin psykiatrisella sairaanhoitajalla. Oli todella mukavan ja ammattilaisen oloinen. Olen käynyt joskus nuorempana kahdella eri pyskologilla, ja tämä hoitaja oli kyllä 10 krt. ammattitaitoisempi kuin ne psykologit yhteensä, todella mahtava ihminen.

Täyttelin siellä sitten näitä masennus papereita jne. Ja niiden mukaan on sitten vaikea masennus. Diagnoosiahan hoitaja ei niiden avulla voi tehdä, mutta ainakin saan lähetteen eteenpäin. Ja oli terveyskeskuslääkärikin sitten valehdellut minulle, kun sanoi, ettei voi lähetettä psykiatriselle laittaa, ennenkuin olen käynyt hoitajan kanssa juttelemassa. Kuulemma voi, jos vain viitsii. Huomenna sitten soittelemaan akuuttiaikaa siis lääkärille, ja sitä kautta sitten homma alkaa rullaamaan. Että piti koko kesä sitten tämänkin takia odotella, kun olisi lääkäri suoraan tosiaan voinut laittaa paperit eteenpäin. Mutta positiivista, että nyt ainakin sitten alkaa homma toimia.

Ja olihan se hieno tosiaan kuulla, että en ole laiska, saamaton ja tyhmä, vaan että kaikelle tälle on joku oikea syy. Ja sekin todettiin hoitajan kanssa, että masennukseni syy on jossain syvemmällä kuin vain tässä taudissa, että ensin oli masennus/ahdistuneisuus joka edesauttoi taudin syntyä. Valitettavasti saan apua nyt vasta aikuisen, tiedä miten olisi elämä mennyt jos olisi sitä saanut jo lapsena.

Ja toinen mukava asia, olemme lähdössä hyvän ystävän kanssa risteilylle ruotsiin. Risteilyt ovat ihana matkailumuoto, kun on ihan oma hytti jossa on vessa, ja käytävillä vessoja joka puolella ja hätä tilanteessa löytyy sairaanhoitajakin laivalta. Eihän se risteily mikään kovin kummoinen matka ole, mutta jos ei ole muita vaihtoehtoja niin aivan mainio tapa päästä vähän eri maisemiin hetkeksi :) Olenkin aina käynyt Viking Linella, ja nyt olisi vuorossa Silja Line. Katsotaan nyt kumpi sitten on mielestäni parempi. Sen ainakin huomasin, että Tallinkin (joka siis omistaa koko Silja Linen) Baltic Princessa laiva oli melkeinpä surkuhupaisa. Palvelu oli huonompaa kuin ala-arvoista, eikä viihde puoli ollut ihan kunnossa. Sille laivalle en ainakaan mielellään enää mene. Mutta Silja Symphony here we come :)