Apua mistä rahaa? Kela ei ole vieläkään tehnyt päätöstä sairaspäivärahasta. Tähän mennessä päätös on tullut kahdessa viikossa, nyt on mennyt jo kuukausi. Vuokra pitäisi maksaa, laskut, lääkkeet, sairaalamaksut jne. Mutta rahaa ei ole tulossa. Mistä ihmeestä sitä saisi? Ja Kelalla tuo päätös voi kuulemma viedä jopa kolmekin kuukautta. Miten ihmisen on tarkoitus elää ilman rahaa kolme kuukautta?!?! Tätä tämä nyt on, uudemman kerran sama stressi sitten marraskuun lopussa, kun sairasloma päättyy. Eli saa taas jännittää tuleeko päätös ja kuinka kauan siihen menee. Olisi niin paljon helpompaa, jos lääkäri vain kirjoittaisi vaikkapa puoleksi vuodeksi sairasloman, niin ei tarvitse joka kuukausi olla hakemassa. Sairauteni ei kuitenkaan ole tästä paranemassa.

Olen löytänyt uusia kipukohtia mahassani. Edellisen leikkauksen jälkeen, alavatsalla oli pitkään hirveä pistävä kipu. Niin paha, etten päässyt kunnolla sängystä ylös, ja yöllä heräsin useaan otteeseen kipuun. Nyt, melkein vuosi leikkauksen jälkeen, tuo kipu on tullut takaisin. Pelottaa mikä se voi olla. Leikkauksessa jäänyt jokin esine sinne sisälle? Ylävatsa on myös koko ajan kipeänä, ehkä johtuu lääkemäärästä jota syön päivittäin, taikka sitten vatsakatarrini on muuttunut vatsahaavaksi. Rahallinen ja kaikenmoinen muu stressihän vain auttaa asiaa.

Pitäisiköhän mennä ihan sossuun juttelemaan asiasta? Tosin siellä eivät ota vastaan, kun Kela on tekemässä päätöstä. Eli oikeastaan mikään instanssi ei voi auttaa. Avomiehellä tietysti on oma palkkansa, mutta aika huonosti  menee jos hän joutuu koko vuokran ja koko kuukauden ruoat, lääkkeet ja sairaalakulut maksaa. Ja tietysti minun laskuni. Ei sen jälkeen jää rahaa käteen yhtään, ei kyllä edes siihen ruokaan. Pk. seudulla kun vuokratkaan eivät ole kovin alhaisia, edes kaupungin asunnoissa.

Hitto että voi yksi asia, raha, vaikuttaa taas näin koko elämään. Kun on tottunut saamaan tietyn summan tiettyyn aikaan, koko elämä pyörii sen summan ympärillä, oli se sitten isompia tai pienempi. Mutta kun se ei tulekaan ajallaan, on sitä ihminen aika kusessa.