Noniin. Vihdoinkin saan aikaiseksi kirjoitettua siitä viimeisimmästä lääkäri reissusta. Sairaslomaa tuli kolmekuukautta putkeen tällä kertaa. Pitäisi soittaa sosiaalihoitajalle jonka kanssa sitten alamme jutella siitä miten toimitaan kuntoutus/tylkyvyttömyyseläkkeiden sun muiden kanssa. Gastron lekuri sanoi, että hän ei ole ihan varma miten homma toimii, he kun kuulemma todella harvoin joutuvat vastaavia papereita kirjoittelemaan. Kerroin myös masennuksestani ja siitä että käyn myös psykiatrilla. Lääkäri kommentoi siihen vain, että en minä kovin masentuneelta vaikuta kun olen itse jaksanut ottaa asioista selvää niin hyvin. Moni minun tilanteessani ei kuulemma jaksaisi varmasti ottaa asioista ollenkaan selvää. Niin no.. Kukas muu niistä selvää ottaisi kuin minä?!?! Lääkäreitä ei kokeelliset hoidot kiinnosta, ja vielä vähemmän kela-asiat. Mutta täytyy nostaa hattua, että lekurit yleensäkään pitävät vähän huolen, ettei potilas jää ihan tuuliajolle.

Sen kummoisempaa ei oikeastaan tapahtunut, avannetta jälleen tarjottiin johon vastaukseni oli sama kuin aina "sitten kun on hengenlähdöstä kyse". Selitin taas jälleen kerran, että minullahan on ollut avanne, joten tiedän mistä puhun. Lääkäri sanoi sitten heti että kunnioittaa päätöstäni, etenkin kun tiedän millaista avanteen kanssa tulisi olemaan. Lääkkeitä ei tällä kertaa tullut koska ne eivät mitään auta. Eli samalla tavalla mennään eteenpäin kuin ennenkin. Pitää vain tosiaan soittaa sille sosiaalihoitajalle joka toivottavasti osaa sitten opastaa milloin ja miten sitä kuntoutusrahaa/tukea haetaan.

Jotenkin on positiivinen olo kaiken suhteen, johtuu varmaan joulusta :) Ei olekaan muutamaan vuoteen ollut minkäänlaista joulutunnelmaa, nyt on. On aivan ihanaa ostella joululahjoja. Ostin jo pari hyväntekeväisyyteenkin, Sellon joulupuusta. Aivan ihana idea, joulukuusi johon on ripustettu lappu jossa lukee lapsen ikä (0-15) ja sukupuoli. Sitten vaan ostamaan lahja lapselle ja antaa sen joulupuun työntekijälle (Espoon Sellossa ja isossa Omenassa ja Helsingissä ainakin Forumissa) joka vie lahjat sitten eteenpäin ja toimittaa ne perheisiin joilla ei ole varaa ostaa lapsille lahjoja. Ostin 11-vuotiaalle pojalle lego lautapelin ja 15-vuotiaalle tytölle kaikenmoista tyttökamaa :) Toivottavasti tuovat ilon lapsille, minulle oli ainakin iloa niiden ostamisesta.

Nyt pitäisi saada joulukuusi (muovinen sellainen) jota pääsisi koristelemaan ja laittamaan kaikki paketit kuuden alle. Tiedän että joulu on antamisen juhlaa, ja tunnelma tulee ihmisen sisältä ja blaa blaa, mutta minulle joulukuusi ja lahjat ovat edelleen tärkeitä joulun tunnelman luojia, vaikka aikuinen olenkin :D En ymmärrä perheitä jossa aikuisille ei osteta lahjoja ollenkaan. Itse nautin pakettien avaamisesta vähintään yhtä paljon kuin lapsena. Kasvoin isoksi, mutten koskaan aikuiseksi ;) Ja hyvä näin :)