Teneriffa

Nyt on sitten matka koettu ja Playa De Las Americas kouluttu. Pakko heti sanoa että Teneriffa ei ole ollut minulle koskaan mikään unelmakohde. Onhan se osittain rakennettukin vain turisteille. Mutta käytyäni tässä "turistirysässä" niin pakko sanoa että tällaiselle laiskanpulskealle sairaalle ihmiselle se sopi oikein hyvin :D



Suurin osa ajasta meni meren rannalla loikoiluun ja uima-altaalla loikoiluun. Hotellissamme oli ihana uima-allas vaikka vesi olikin kylmää, tai no ei lämmitettyä. Tuntui kovin kylmältä mutta virkisti juuri sopivasti auringon oton välissä. Rusketusta ei meikäläiselle paljoa tullut, H sitten onnistuikin saamaan jonkinmoiset rajat.



Ympäristö.
Ylmpäristö oli aika karua mutta osin vehreääkin. Ihania pikku palmuja oli joka puolella ja kadut olivat todella siistejä. Samoin kaupat, WC:t, ravintolat jne. Vessoja oli joka paikassa, rannalla, ostoskeskuksissa, ravintoloissa ja jopa kadun varsillakin. Tällainen vessavammainenkin tunsi olonsa kotoisaksi kun ei tarvinnut koko ajan olla miettimässä missä se seuraava vessa sijaitsee. Ja vessat olivat todella siistejä joka paikassa, joka uimarannan vessa oli valkoinen ja kaakeloitu mukavuuslaitos. Ihan eri meininkin kuin nämä suomen bajamajat :) Turisteja oli joka paikassa mutta taisimme välttää pahimman ruuhka-ajan koska useimmat lomailevat Teneriffalla kesäisin. Lämpötila oli meille täydellinen koko loman ajan. Ei satanut ollenkaan eikä meinannut kuolla kuumuuteen. Jos haluaa trooppista hellettä niin Teneriffa ei ole siihen hyvä paikka. Itse pidän hieman viileämmästä lämmöstä max. +25c.



Ruoka & ravintolat.
Olimme aika pettyneitä hotellimme all inclusive ruokaan, vaikutti lähinnä peruskouluruoalta jota toki oli runsaasti ja paljon valinnan varaa. Eli kyllä sitä söi, muttei ollut mikään kovin nautinnollinen ateria. Iltaisin kävimmekin ihan ravintolassa syömässä. Teimme sen virheen, että menimme kalliille ostoskadulle ja etsimme sieltä ravintolan joka sattuikin olemaan aika tyyris. Eikä ruokakaan ollut kummoista. Seuraavaksi menimme italialaiseen ravintolaan jossa H sai oikein hyvän pizzan ja itse söin pasta Carbonaraa, oikein hyvää. Kävimme myös rantakadulla ravintolassa jonka nimi oli El Barril. Aika kökkö paikka. Hinta ei ollut kummoinen mutta ei ollut ruokakaan.

Onneksi sitten päätimme ottaa neuvoista vaarin ja kapusimme seuraavana iltana taksiin joka ajoi meidät Veronicakseen jossa sijaitsee ravintola Banana Garden.

Ateriamme oli suuri, todella herkullinen ja hintakin oli aika hyvä. Kahdelta kolmen aterian illallinen juomineen maksoi 75e ja valitsemamme pääruoka taisi olla yksi ravintolan kalleimmista, samoin alkupalani katkarapucoctail. Mahtava paikka ruoan suhteen. Ilta meininkin olikin sitten hieman vanhempaan makuun, suomi iskelmäkin soi muutamaan kertaan.

Jatkoimme matkaa ravintolasta eteenpäin ja onnistuimme löytämään pienen baarin nimeltä Diabolic. Ihanan tunnelmallinen pienen pieni hevibaari.

Seuraavaksi kävimme La Rana nimisessä ravintolassa joka oli suhteellisen lähellä hotelliamme. Sitäkin oli suositeltu matkaoppaassa ja ruoka olikin oikein herkullista ja hinnat sopivia. Live musiikki tosin ei ollut kummoista. Steven Seagalin näköinen vanha setä pimputti valmiin biitin tahdissa syntikkaa. Ainakin saimme hupia setää katsellessamme :D