Kävin tänään juttelemassa ravintoterapeutin kanssa. Oli mielenkiintoinen keskustelu. Ravintoterapeutti katsoi hetken ruokapäiväkirjaani ja sanoi, että ahmimiseni johtuu siitä että näännytän itseäni päivittäin. Eli en syö tarpeeksi jolloin syömisen himo käy mahdottomaksi kestää ja alan ahmia. Kun kroppa on nääntyneessä tilassa suurimman osan ajasta, se ottaa ruoan silloin kun se sitä saa, eli aiheuttaa sellaisen olon että on pakko syödä ja syödä ja syödä. Tähän apuna siis se, että syön PALJON useammin (kolmen, vähintään neljän tunnin välein) jotta kroppa alkaa tottua siihen, että se saa ruokaa säännöllisesti. Tälllöin annoskootkin alkavat pienentyä ihan itsestään.

Ravintoterapeutti oli todella mukava ja rento. Ja sanoi heti, että ei kannata itseään alkaa heti liikaa piiskaamaan, vaan syö päivässä vähintään neljän tunnin välein, ihan vaikka pari keksiä jos ei mitään muuta keksi. Jos illalla ahmii, niin sitten ahmii, siitä tavasta ei heti eroon pääse. Mutta pitkällisesti jos jaksaa sitä syömistä ylläpitää, ja ottaa siitä tietynlaisen elämäntavan itselleen, niin kroppakin tottuu ja alkaa tajuamaan että ruokaa on tulossa, ettei tarvitse ahmia hengen hädässä nälkäänsä. koska vaikka itse en välttämättä tunne nälkää, niin kroppa tiedostaa sen kumminkin.

Joten nyt pitäisi alkaa yrittämään tuota syömistä, että söisi sen viisi kertaa päivässä ihan vaikka vain banaanin kerralla tms. jotta kroppa alkaa pikkuhiljaa tottua siihen ravinnon saantiin. Pitkä matka on vielä edessä, ja tuloksia tuskin heti alkaa näkyä, mutta nyt saa sen ryhmän tuen, jossa on muita syömishäiriöisiä ylipainoisia ihmisiä. Tuli jotenkin positiivinen fiilis, että näillä mennään ja tuloksia tulee sitten kun tulee, ja tukea on koko ajan saatavilla. Ja tuosta itsensä näännyttämisestä johtuu  myös se, että tekee mieli juurikin epäterveellisiä, rasvaisia ja makeita ruokia. Niistä kun elimistö saa sitä energiaa parhaiten. Ja tietysti aloitan taas syömään vitamiineja, kalkkia jne. jotta kroppa saa niitäkin pillerimuodossa, jos ei niitä tarpeeksi tule ruoasta.

Positiivisin mielin tässä ollan nyt tämän syömisjutun takia. Elämänikuinen taisteluhan tästä tulee, mutta täytyy alkaa pitää mukana vaikka banaania tai niitä keksejä tms. jotta voi sitten aina neljän tunnin välein tosiaan jotain syödä. Usein kuulemma, jos päivällä jää pari ateriaa syömättä se kostautuu nopeasti illalla tai seuraavana päivänä. Eli periaatteessa, minulla on lupa syödä :D Ei tarvitse näännyttää itseään ettei lihoisi. Siinä on ainakin mennyt vikaan meikäläisen syömistavat. Nyt alkaa toivottavasti uusi kausi syömisen suhteen. Useammin ja ehkä vaikka hieman terveellisempää. Mutta nyt aloitan pienestä ja etenen omaa tahtia ja toivon että tuloksia tulee, jos vaikka paino tippuisi :)