Pari hyvää ystävääni on alkanut laihduttamaan, tai jos ei laihduttamaan niin ainakin muuttamaan elintapojaan terveellisemmiksi. Molemmat ovat myös laihtuneet mikä on ihan mahtava juttu. Pienen kateuden säestämänä sain itsekin jonkinlaisen motivaation alkaa hieman katsoa mitä pistän suuhuni ja olen myös aloittanut juoksukoulun. Juoksukoulu on siis vain paperilappunen jonka tulostin netistä. Siinä on kymmenelle viikolle treeni aikataulu ja näiden kymmenen viikon jälkeen, pitäisi pystyä juoksemaan kymmenen kilometriä. Noh, minulle riittää viisi kilometriä, joka pitäisi saavuttaa kuuden viikon jälkeen. Nyt on ensimmäinen viikko kohta plakkarissa. Tuntuu todella hyvältä, siis lähinnä sen takia, että olen onnistunut noudattamaan tuota treeni aikataulua.

Ensimmäisellä viikolla siis kävellään ensin 5min ja juostaan 2 min. Käännytään ja tehdään sama uudestaan. Ei sen kummoisempaa. Sitten on kaksi vapaa päivää ja kaksi päivää jolloin vain tehdään puolen tunnin kävely lenkki. Kuulostaa simppeliltä ja helpolta. Voin kertoa että ensimmäinen juoksu kerta sai minut makaamaan makuuhuoneen lattialla varmaan puolisen tuntia, hyvä etten oksentanut. Niin huono kunto minulla oikeasti oli, vaikken sitä kyllä ollut tajunnut. Nyt sujuu tuo 2min juoksu ihan helposti, en edes hengästy, ja tosiaan vasta viikko mennyt. Ensi viikolla alkaa olla kävelyä 5min ja juoksua 4min (ellen ihan väärin muista). Ja uskon että tuo 4 min  menee helpommin kuin se ensimmäinen 2 minuuttinen. Ja jos tosiaan tuohon viiteen kilometriin pääsen, niin pidän kyllä bileet :D

Sen olen huomannut, että yleisesti ottaen kävely on helpompaa ja kevyempää näin viikon lopussa (kuinka paljon paremmalta tuntuukaan sen kuuden viikon jälkeen!!!). Olokin tuntuu jotenkin paremmalta, ja tuntuu kuin olisi paremman näköinenkin, vaikka viikossa ei varmasti ole vielä kiloja tippunut. Ja vaikka en laihtuisikaan, niin ainakin kunto nousee ja se on aina hyvä  juttu. Lihavakin voi olla hyväkuntoinen.

Toinen päätös tosiaan oli, että alan oikeasti katsoa mitä syön. Kerran viikossa herkkuja ja vähintään neljä ateriaa päivässä. Kaapit on nyt täynnä proteiinipatukoita, rahkaa ja marjoja. Ravintolassa syömistä pitäisi välttää (ei siis kokonaan kiellettyä). Käyn todella usein ravintolassa, ihan vain laiskuuden takia ja siksi että yksinkertaisesti rakastan ruokaa, ja mikä sen ihanampaa kuin antaa jonkun toisen tehdä se puolestani.  Mutta nyt alkaa jo rahakin tulla vastaan, kun kuntoutustuki (toivottavasti) tässä jossain vaiheessa alkaa. Lisäksi, olen tehnyt itseni kanssa diilin, että jos laihdun 85 kiloiseksi, saan ostaa uuden Hartsinuken ihan luvan kanssa :D Jonkun oikein kalliin ja ihanan :) Joten nyt pitäisi saada kilot karisemaan. Tavoitepainoni on siis tuo 85kg. Jos laihdun siitäkin vielä 75 kiloiseksi olen hyvin iloinen, mutta minulle riittää tuo 85kg. Alle 70kg en halua mennä, koska en näe itseäni viehättävänä liian hoikkana.

Joten Blogini sisältää varmaan jonkin verran laihdutus ja juoksu asiaa myös tästä eteenpäin. En kuitenkaan aio ryhtyä miksikään himolaihduttajaksi tai urheilijaksi, kunhan haen sellaista hyvän olon painoa ja kuntoa :)

Ja tässä vielä kuva Islasta :)