Vuosi 2011 vetelee viimeisiään. Toivon todella, että vuosi 2012 olisi parempi. Ainakin vaikuttaa lupaavalta kun on jotain tekemistäkin jo ensi vuodelle suunitteilla. Ja ehkäpä rupean tosissaan sitä opiskeluakin harkitsemaan...


Mutta tässä joitain tämän vuoden mietteitä. Miten suhtautua Afrikkalaiseen mieheen (yleensä muutamaan, he kun kulkevat usein laumoissa niinkuin meihet yleensä) joka ihan ystävällisesti tulee moikkaamaan, alkaa heittää pientä small talkia ja sitten huomaat, että kyseinen herra (kumppaneineen) alkaakin seurata sinua ja pienestä small talk hetkestä tuleekin armoton taistelu siitä, otatko miehen mukaan kotiisi, erikoiseksi ystäväksi tai ainakin hänen ja kaverien puhelinnumerot ihan vain myöhempää käyttöä varten... Itse olen sen verran kohtelias (useimmiten), että jos joku tulee juttelemaan, juttelen kohteliaasti takaisin vaikkei voisi vähempää kiinnostaa. Mutta en kuitenkaan halua kenestäkään riippakiveä joka seuraa hyvässä lykyssä kotiin asti ja yrittää tunkea väkisin seuraan. Mitä siis tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Kohauttaa vain olkapäätään ja jatkaa matkaa suu supussa jolloin saa kuulla olevansa rasisti? Kestää vain ahdistava tilanne ja pitää kynsin hampain kiinni siitä, ettei tahdo erikoista ystävää? Vai mitä?! Jos jollain on jokin hyvä keino, otan sen mielelläni vastaan.


Seuraava miete. Miksi rahallisten tukien hakemisessa kestää niin hiton pitkään? Miten valtio kuvittelee, että ihminen pärjää jopa kolmekin kuukautta ilman rahaa? Vuokra on kuitenkin pakko maksaa vaikka asuisi kaupungin asunnossakin, he eivät jousta. Miksi sen pienen ihmisen, jolle se joustaminen on vaikeinta, pitää aina joustaa ja odottaa kun taas vaikkapa helsingin kaupunki ei siitä kuole, että maksan vuokran myöhässä?


MIKSI oi miksi ihmiset soittavat juuri silloin kun olen vessassa? EIhän se nyt mikään suuri ongelma ole, voin soittaa sitten takaisin tai vastata pytylläkin jos on jostain läheisestä kyse. Mutta mikä ihmeen laki se on, että aina silloin tulee myös viralliset puhelut. Niihin kun ei koskaan kerkeä vastata kun vessasta juoksee, eikä niihin voi soittaa takaisin kun ei tiedä minne se puhelinnumero oikein menee...


Miksi aina köyhimmiltä otetaan ja annetaan rikkaille?!? Kansanedustajat saavat jälleen palkankorotuksen piakkoin, niinkuin joka vuosi, mutta tukia ei nosteta samaan malliin koskaan. Viimeksi kun tukia nostettiin saatiin kuitenkin muilla tavoin varmistettua, että se "Ylimääräinen" raha ei kuitenkaan mene sille pienelle ihmiselle. Esim. Tämä takuueläke. Kun saat 100e takuueläkkeen verran enemmän rahaa, se otetaan pois asumistuesta. Ketä se silloin auttaa??? Paperilla näyttää tietysti hyvältä, kun eläkeläiset saavatkin yhtäkkiä tuon verran lisää. Mutta ähäkutti! Eivät ne kaikkein köyhimmät jotka saavat asumis- tai muita tukia.
Että näin. Jos lopettaisin tällä kertaa tähän, ennenkuin pää räjähtää :D


Hyvää tulevaa uutta vuotta 2012 kaikille lukijoille!