Eilen kävimme hyvän ystäväni kanssa Hvitträskissä uimassa. Hvitträsk on kirkkonummella sijaitseva kartanoalue joka on samalla museo. Kartanon ihanat puutarha-alueet veivät autenttiseen 1900-luvun alkuun. Kartano on rakennettu vuosina 1901-1903.

Itse museossa, eli kartanossa emme käyneet vaan tyydyimme vain uimaan lähijärvessä joka oli todella ihana paikka, vesi oli lämmintä ja eväät maistuivat. Olin tunkenut itseni täyteen ripuli yms. lääkkeitä ennen uimareissua, eikä tarvinnutkaan vessan vuoksi sitten ahdistella, tai ahdistelin, mutta ei tarvinnut käydä kunnes vasta ravintolassa jossa olikin oikein mukavat vessa ja vessapaperiakin löytyi ;)

 




Ravintola oli aivan uskomattoman ihana. Se oli kalustettu 1900-luvun alun tyyliin ja ruokamenukin oli samalta vuosikymmeneltä. Ravintolasta löytyi ihastuttava pieni terassialue jossa oli suuret pitkulaiset ikkunat suoraan ulos. Ruoka oli hyvää eikä maksanut maltaita. Ystäväni otti kermaista lohikeittoa (13.90) ja itse otin ankkaa punaviinikastikkeessa (19.90).
Molemmat annokset olivat todella maukkaita, ja ruokaa oli tarpeeksi.

Puutarhassa kerkesin hieman kierrellä ennekuin taksi vei meidät takaisin kotiin. Aivan ihanan vehreä piha-alue jonne oli rakennettu erilaisia pieniä yksityiskohtia. Voi vain kuvitella millaista on ollut asua tuollaisessa paikassa...


Ihmettelen etten ole koskaan aikaisemmin käynyt tässä kartanossa vierailulla vaikka kasvoin kirkkonummella. Ehkä sitä ei oman kotipaikkakuntansa aarteita osaa arvostaa kun siellä asuu. Nyt olisi sitten aika saada itselle ihana 1700-1800-luvun puku joka päällään voisi kartanoalueelle mennä kiertelemään. Suosittelen paikkaa kaikille, vessakin löytyy ;) Ympärillä oleva vehreä metsäkin oli kaunis ja kutsuva, kuin satumaailma.

Uskomattoman ihanan päivän vietimme, kiitos rakkaalle ystävälleni.