Tänään sain tiedon että pääsen Finnilcon järjestämälle kurssille avanne- ja vastaavasti leikatuille nuorille. Kolmen päivän pituinen kurssi vaikuttaa oikein hyvältä. Tosin nyt huomasin että Crohn- ja Colitis yhdistyksellä on myös tulossa sopeutumisvalmennuksen persukurssi Helsinkiin, minne onkin helpompi matkustaa kuin Tampereelle :) Hakemus tosin pitäisi lähettää 30.9 mennessä enkä ole vielä saanu Kelallekaan menevää B-todistusta sairaalasta. Mutta katsotaan nyt koska se ensimmäinen todistus tulee, niin josko sitten soittelisi ja pyytäisi uutta.

Tässähän alkaa oikein jännittämään, että millaista porukkaa kurssille tuleekaan. Ja hotellin sivuilta katselin, että tosi kauniita huoneita siellä ainakin on. Pitää ottaa kamerakin mukaan jos vaikka ottaisi parit kuvat paikasta :) Hienointa on tietysti se, että pääsee tapaamaan muita nuoria jotka on samassa tilanteessa kuin itsekin. Tai no ei nyt tietysti ihan samassa, mutta käynyt läpi kuitenkin aikamoisia juttuja. Ja saan rauhassa katsella ja keskustella avanteen omistajien kanssa, että josko se ei olisi niin kauhea hirviö minulle. On ihan eri asia kuulla elämästä avanteen kanssa ihan oikean ihmisen suusta, kuin avannehoitajan, joka toki näkee paljon avanteita, muttei itse ole kokenut sitä konkreettisesti. On aina helppoa antaa neuvoja ja sanoa miten helppo se avanne nykyään on, kun ei ole koskaan sitä itse joutunut käyttämään.

Odotan siis tuolta viikonlopulta mukavaa seuraa, yhdessäoloa ja tietoa etenkin tuosta avanteesta. Paikalla on seksuaaliterapeutti ja psykologi myös, joten tulee varmasti mielenkiintoinen viikonloppu. Katsotaan sitten josko mieli tuosta avanteesta yhtään muuttuisi.. Epäilen, mutta yrittänyttä ei laiteta. Kerron sitten tarkemmin millaista kurssilla oli, ja tarttuiko haaviin vaikka kaveri tai parikin ;)