Nyt se vihdoin löytyi! Minun toivoni normaaliin elämään! Norjalainen Ostomycure yhtiötaimikälie on nyt, yhdessä ruotsalaisten kirurgien kanssa vihdoin julkistanut TIES nimisen leikkauksen joka madollistaa normaalin elämän ilman avannetta, ihmisille joille avanne pitäisi laittaa. TIES on lyhenne joka tulee sanoista Transcutaneous Imlpant Evacuation System. Tässä tekniikassa ohutsuolen loppuosaan asennettaan titaniumista valmistettu implantti johon suolen kudos kasvaa kiinni. Implantti voidaan avata ja sulkea silloin kun on tarvetta, ja näin ollen potilas ei tarvitse avannepussia. Tuossa pienessä artikkelissa ei mainita miten uloste saadaan sieltä implantin kautta ulos mutta veikkaan, että kyseessä on jonkinlainen katetrointi systeemi. Potentiaaliset hyödyt tässä leikkauksessa avanteen sijaan ovat ainakin henkisellä puolella varmasti suuret, ainakin minulle.

TIES:iä on nyt kokeiltu Karolinska Hospitalissa, Huddingessa sekä Ahus Hospitalissa Oslossa. Kliiniset tutkimukset pitäisi olla valmiit vuoden 2011 aikana. Että sitä odotellessa :)

http://www.ostomycure.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=37

Eli nyt kiikutan tämän lekurilleni ja sanon että sitten kun tätä aletaan suomessa kokeilla, niin minä haluan olla listalla ensimmäisten joukossa. Jos tämäkin epäonnistuu, on sitten ainakin kaikki kokeiltu. Mutta, pidän peukkuja että kliinisissä kokeissa ei tule mitään ongelmia ja tämä TIES löytää tiensä jopa suomen sairaaloihin.

HYVÄ RUOTSI JA NORJA!!!!



Peukut pystyyn!