Tänään kävin jälleen kaverin luona ompelemassa keskiaikapukuja jotta ne valmistuisivat jossain vaiheessa. Oli oikein mukavaa taas turista ja ommella ja aikaankin saatiin sentään jotain, erikoislimun juomisen lisäksi :D

Tässä ne nyt sitten ovat, kahden päivän kovan uurastuksen jälkeen aidot oikeat raakileet. Mikä siis tarkoittaa sitä että koristenauhat, vyönauhat jne. puuttuvat. Seuraavaksi laitan kuvia ihan kokonaan valmiiksi tehdyistä puvuista. Ja syy miksi näytän lihavalta kuvissa, johtuu siitä että olen lihava :D

Tässä "aluspuku" jota aion myös päälyspukuna käyttää tarvittaessa. Materiaalina on Beige trikookangas ja luonnonvalkoinen trikookangas. Trikoohan ei ole kovin keskiaikaista, mutta koska meille tärkeämpää oli se miltä ne päällä näyttävät, teimme ystäväni kanssa puvut kankaasta joka varmasti laskeutuu nätisti.

 

Ja sivusta:

Sitten "päälyspuku" joka on tehty sinisestä trikookankaasta. Puvussa on takana luonnonvalkoisesta nauhasta tehty nyöritys joka vetää pukua hieman tyköistuvammaksi, mutta takaapäin otettu kuva näytti sen verran kamalalta (iso takamus) että päätin säästä lukijoita siltä :D Ehkä sitten valmiista puvusta tulee myös takakuva.

Ja sivukuvaa:

 

Nyt enään tosiaan koristenauhat ja siisitiminen sekä tietysti erinäisten "lisäosien" tekeminen on enään jäljellä. Odotan jo innolla Keskiaikatapahtumaa, ja yritän päättää kumman puvun laitan päälleni.