Keskiaikamarkkinat alkoivat kymmeneltä aamupäivällä ja olimme perillä aikalailla tasan kymmeneltä Hämeenlinnassa. Maksettuamme tullimaksun (10e) pääsimme sisälle ja vastassa oli mieletön määrä ihania kojuja täynnä toinen toistaan ihanampia juttuja. Kiertelimme markkinoita ja kojuja ja samalla näimme keskiaikaisen tanssiesityksen jonka esitti Hämeen keskiaikaseura. Esitys oli hyvä ja informatiivinen. Tanssijoiden puvut olivat ihania ja musiikki oli aitoa keskiaikaista tanssimusiikkia. Pakko sanoa että keskiaikaiset tanssit olivat aikamoista kanahyppelyä ja tepastelua :D Hyvin sopivaa raavaille keskiaikaisille soturimiehille XD

Tanssiesityksestä jatkoimme matkaa eteenpäin ja löysimme mielenkiintoisen musiikkiesityksen joka sijaitsi teltassa. Ryhmä soitti keskiaikaista musiikkia keskiaikaisilla instrumenteilla. Musiikki oli ihanaa ja oli mukava istua hetken aikaa ihan rauhassa. Tämän jälkeen meillä alkoikin olla jo nälkä joten suunnitsimme tavernaan haukkamaan jotain hyvää. Siellä olikin kokonainen possu valmiina syötäväksi.

Valitettavasti annoskoko oli pieni ja hinta aika suuri markkinaruoaksi (10e) joten päätimme etsiä jotain huokeampaa ruokaa jossa annoskoko ja hinta sopivat yhteen. Löysimmekin erinäisiä pienempiä ruokakojuja jossa makkaraperunat (5e) olivat maittavat ja todella iso annos. Olemme kaikki isoja tyttöjä, emmekä silti jaksaneet syödä koko makkaraperuna-annosta. Kaksi meistä otti äijä-annoksen (10e) joka sisälsi kaikkea mitä kojusta löytyi. Iso lautasellinen ruokaa joka sisälsi; erilaisia makkaroita, sikaa, makkaraperunoita, ranskalaisiaperunoita, kasviksia ja kastiketta. Nälkä lähti, ja hyvää oli :)

Syöminkien jälkeen olikin vuorossa hieno taistelunäytös josta vastasi Faravidin Sudet. Näytös oli humoristinen ja viihdyttävä. Erinäiset soturit näyttelivät taitojaan ja olipa paikalla kaksi naiskauneuden edustajaakin esittelemässä jousiammunta taitojaan. Sekä tietysti soturien mukana kulkeva naikkonen joka ilmoitti yleisölle että "katsoa saa ilmaiseksi, mutta kouraisusta pitää jo maksaa"!

Seuraavaksi olikin vuorossa jälleen taverna reissu, tällä kertaa tosin ostimme vain juomia, sillä kävellessä ja kierrellessä tulee jano. Sääkin suosi meitä mukavasti. Aurinko paistoi, muttei ollut kuitenkaan liian kuuma. Tavernassa olikin ihana tunnelma, siellä soi koko ajan keskiaikainen musiikki ja yleisöä kehoitettiin ennemmin paukattelemaan pöytää käsillä kuin taputtamaan, sillä se oli keskiaikainen tapa. Bändi joka tavernassa soitti oli oikein hyvä ja he soittivat sekä lauloivat viihdyttäviä lauluja joita oli juoruamisen ja kikattamisen lomassa mukavan rentouttavaa kuunnelle. Hyvin pääsi keskiaikaiseen tunnelmaan.



Tämän jälkeen siirryimmekin katsomaan markkinoiden päätapahtumaa, elikkä turnajaisia. Itse olen jo aikaisempana vuonna nähnyt nuo turnajaiset jotka olivatkin aivan mahtavat. Turnajaisista vastaa Rohanin talli. MUTTA valitettavasti järjestelyt olivat aivan surkeat. Tila jossa turnajaiset pidettiin oli keskellä markkinapaikkaa joten se oli hyvin pieni. Tilan reunoilla oli penkkejä, mutta ihmiset tunkivat penkkien eteen niin, että ihmiset jotka istuivat eivät nähneet yhtään mitään. Surullista, mutta jouduimme poistumaan paikalta sillä ei tehnyt sen kävelyn jälkeen mieli seisoskella pitään ja penkeiltä ei nähnyt mitään. Olimme kaikki pettyneitä järjestelyihin. Vikahan ei turnajaisväessä ollut, vaan tilassa joka heille oli järjestetty. Edellisen kerran kun olin markkinoilla, turnajaiset olivat maksulliset ja aivan eri paikassa kuin markkinapaikka. Suuri alue oli optimaalinen isoille hevosille ja jokaiselle oli istumapaikka. Mutta tällä kertaa näin, ja toivomme että jatkossa olisi mahdollista nähdäkin jotain, vaikka sitten joutuisi maksamaan extraa.

Turnajaisten jälkeen lähdimme Hämeen linnaa katsastamaan. Olimme kuitenkin jo niin väsähtäneitä jännittävän päivän jälkeen että päädyimme ottamaa muutamia kuvia puvuista, ja sitten kahvilaan. Kahvila sekä museokauppa yllättivät sillä, että niissä oli ihan fiksuja hintoja. Eli kahvikupposesta ja kakkupalasesta ei joutunut maksamaan naurettavia summia (iso porkkanakakkupala maksoi 3.50e). Myös museokaupassa korut ja muut oheistavarat olivat sen hintaisia että niitä kehtaisi jopa ostaakin. Mutta olimme jo saaneet vaikka mitä kivaa markkinoilta, joten museokauppa jäi tällä kertaa rauhaan.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli aivan mahtava. Ja hyvien ystävien kanssa oli mukavaa. Ainoa negatiivinen puoli oli tosiaan tuo turnajaisten huono järjestäminen. Ja tietysti kojuja oli aivan liikaa, ja rahaa liian vähän :D Olisi myöskin ollut kiva jos ihmiset olisivat pukeutuneet enemmän. Tosin kävijämäärä oli sen verran suuri, ettei voi toki olettaa että jokainen pukeutuu keskiaikaiseen asuun.