Avokki kertoi eilen että hänellä on hieman surumielinen olo siitä ettei enää osaa riemuita joulusta. Minä kun rakastan lahjoja, jouluruokia, joulunodotusta, lahjojen paketointia ja koristelua, oli rahaa tai ei :) Hänestä on kuulemma todella ihanaa ja suloista katsella kun nautin joulusta ja touhotan lahjoista kuin pieni lapsi. Mutta itsellänikin on  mennyt vuosia siihen, että olen löytänyt joulun tunnelman. Jossain vaiheessa sitä vain huomasi, ettei se joulu ole kuin päivä muiden joukossa, lahjatkaan eivät tuntuneet oikein miltään. Ehkä kyseessä oli jonkinlainen lapsuuden jouluista siirtyminen aikuisten jouluun. Aikuisen joulu ei kuitenkaan ole samanlainen kuin lapsen joulu. Mutta nyt olen löytänyt joulun tarkoituksen ihan aikuisena, ja voin taas nauttia siitä melkeinpä samalla innolla kuin lapsena. Ensimmäistä kertaa aion tarjota kotonakin (tosin ihan vain meille kahdelle) jouluaterian.

Toivon että avokki saa vielä jossain vaiheessa kiinni joulun taiasta, ei välttämättä tänä jouluna, tai ensi joulunakaan, mutta jossain vaiheessa. Sitten kun on päästänyt irti lapsuutensa jouluista. Sillä joulu perheen kanssa muuttuu siinä vaiheessa kun muuttaa pois kotoa ja alkaa elää omaa itsenäistä elämäänsä. Avokkini kun muutti pois kotoa vasta nelisen vuotta sitten. Mutta aikuisenakin voi innostua joulusta ja sen taiasta. Minulla on hyvä ystävä joka on yhtä innoissaan joulusta kuin minäkin. On mukavaa käydä ostoksilla hänen kanssaan ja touhottaa rauhassa ilman että kukaan on siinä nyrpeänä vieressä marmattamassa rahan menoa.

Mietin kovasti, pitäisikö laittaa punaiset verhot ja jouluinen pöytäliina keittiöön :D Löysin verhot jostain kätköistäni, ja pöytäliina pitäisi käydä ostamassa. Toista kuusta en ole saanut aikaseksi haettua varastosta, mutta ehkä emme sitä tarvitsekaan :)

Mahakin on ollut ihan tämän viikon, ei ole ryppyillyt yhtä usein kuin ennen. Mutta katsotaan mitä tapahtuu, viikonloppuna olisi kaikenmoista menoa. Viimeiset jouluostokset, lähinnä ruoat sun muun ja hyvän ystävän syntymäpäivät. Yleensä kun stressi nousee, mahakin alkaa voida huonommin. Mutta yritän olla stressaamatta liikoja :)