Sunnuntai sitten tulikin aivan liian nopeasti. Vaikka olimmekin olleet yhdessä vain tämän viikonlopun, niin oli hieman haikeaa jättää hyvä palvelu ja mukavat uudet tuttavat. Kerkesimme vielä hetken päivällä turista ja päättää kurssimme rennosti sekä tietysti lounastimme vielä viimeisen kerran yhdessä. Tämän jälkeen matka jatkuikin kaikilla kotia kohti, taas yhtä mukavaa kokemusta rikkaampana.

Olin itse ensimmäistä kertaa tämän tyylisellä kurssilla, jossa kaikilla meillä nuorilla ja hehkeillä ihmisillä oli avanne tai j-pussi. En itse henkilökohtaisesti ole myöskään koskaan tavannut kohtalotovereita.Tuntui järisyttävältä huomata, että ei sitä avannetta tosiaan huomaa, eikä kukaan huomaisi että meistä kenelläkään on j-pussi, tai että olemme ainakin olleet, osa edelleen, todella sairaitakin. Ihmisiä me kaikki olimme. Oli hienoa jakaa omia kokemuksia illan aikana, ja kuulla muidenkin vastaavia tarinoita. Uskomattoman paljon sitä voikin olla ihan ventovieraiden kanssa yhteistä. Tosin kukaan ei tuntunut ventovieraalta enää muutaman tunnin kuluttua tapaamisesta. Puhuttavaa ja juteltavaa oli paljon. Vaikka osa kurssilaisista tunsikin toisensa jo entuudestaan, en usko että kukaan meistä ihan uusista tunsi oloaan mitenkään ulkopuoliseksi. Täytyy vielä mainita, että voi olla, että hotellin työntekijöille jäi mielenkiintoinen kuva ihmisryhmästä joka tuntui puhuvan vain alapääjutuista, pieruista ja kakasta. Ainakin oli heilläkin mielenkiintoista kerrottavaa kotona.

Täytyy sekin vielä mainita, että sairailla ihmisillä on sairas huumorintaju :D Siis hyvällä tavalla. Juttu lentää milloin mistäkin, ja ainakin sai nauraa itsensä kipeäksi, eikä vain stand up-illassa vaan ihan muutoinkin. Melkein jokaisessa kurssilaisessakin eleli selkeästi pieni stand up koomikko, sen verran hulvatonta meno välillä oli. Nyt, ainakin toivottavasti, uskallan kyllä vähän helpommin hakea tällaisille kursseille toisenkin kerran. Ja suosittelen kaikille muillekin sairaille, jos ette vielä ole käyneet, niin käykää ihmeessä. Enkä nyt tarkoita vain suolistosairaita.